RSS
Adóbevallás 2013
2017. Mar. 26.
Adóbevallás 2013 ÁNYK 1253 nyomtatványkitöltő program a NAV-tól

Írta: Administrator   
2013 március 23. (szombat) 20:11

Adóbevallás 2013 ÁNYK 1253 nyomtatványkitöltő program a NAV-tól. Aki 2013. májusában elektronikus úton szeretnék beküldeni a NAV-hoz az adóbevallását, az megteheti az új NAV Expressz szolgáltatás segítségével, mellyel könnyen telepíthető az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK 1253) program.

NAV EXPRESSZ - Új szolgáltatás a NAV-tól magánszemélyeknek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új szolgáltatásával mindenki egyszerűen, néhány kattintással telepíteni tudja számítógépére azokat a programokat, amelyek a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez szükségesek.

A www.nav.gov.hu honlapon lévő „SZJA” feliratú képre kattintva indítható el a programok telepítése. A telepítés megkezdése előtt a háttérben futó program automatikusan megvizsgálja, hogy a szükséges Java futtató környezet rendelkezésre áll-e.

Tipp - NAV nyomtatványkitöltő program letöltés: Általános nyomtatványkitöltő program (ÁNYK)

Amennyiben valakinek számítógépén nincs telepítve a Java, vagy az nem megfelelő verziójú, a megjelenő képernyőn elhelyezett link lehetőséget biztosít arra, hogy egyetlen kattintással telepíthesse a Java-keretrendszert. Az eredetileg angol felirat magyarra fordítva jelenik meg.

Akinek a számítógépén a megfelelő Java környezet már rendelkezésre áll, annak a következő képernyőn található, „ÁNYK – 1253 és aktív súgó telepítése” menüpontra történő kattintással letöltődik a bevallás programja. A telepítés befejezésekor a 2012. évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallás automatikusan megnyílik és kitölthetővé válik.

Az új szolgáltatás előnye, hogy a letöltés nem igényel számítástechnikai és idegennyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható. Ügyfélkapuval rendelkezők pedig elektronikus úton el is küldhetik bevallásukat a NAV-nak. (NAV)

Java telepítés

Amennyiben a NAV által létrehozott kitöltő-ellenőrző programmal kívánja személyi jövedelemadó bevallását elkészíteni, úgy azt könnyedén telepítheti számítógépére.

A telepítést követően a 1253 jelű SZJA bevallás programja automatikusan megnyílik. A számítógépe „Asztal”-án a telepítés során létrejött ikon segítségével később is újra indítható a program, betölthető a félig kitöltött bevallás, melyet a végleges kitöltés után kinyomtatható, ha rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, elektronikus úton feladhat.

(Minden központi ügyfélszolgálati irodán is lehetősége van ügyfélkapus regisztrációra.)

Telepítés indításakor angol nyelven az alábbi tájékoztató jelenik meg.

„A Java program gondoskodik a különleges Java tartalmak biztonságos hozzáféréséről.

Az üzleti megoldásoktól kezdve, a felhasználói programokon át, egészen a szórakoztató tartalmakig, a Java az internetezés élményét váltja valóra.

Megjegyzés: A program a telepítési folyamat során személyes adatokat nem gyűjt.”

A ’Java keretrendszer telepítése’ gombra kattintva a telepítő először letöltődik az Ön számítógépére (böngészőtől függ a letöltés helye, legtöbb esetben alapértelmezetten a Dokumentumok/Letöltések mappába), melyet dupla kattintással el kell indítani.

A telepítés indítása után kattintson az "Install" gombra, és ezzel elfogadja a felhasználói feltételeket, és telepíti a Java-t. A „cancel” gomb megnyomásával visszatér a NAV internetes honlapjának kezdő oldalára.

Az offline Java telepítő futtatásával kizárólag a bevallás kitöltő program használatához szükséges tartalmak letöltésére és telepítésére kerül sor. A Java program nem a bevalláskitöltő rendszer részre, hanem annak használatához szükséges rendszerkörnyezet. A telepítési folyamat lépéseiről szóló magyar nyelvű tájékoztató elérhető itt. (NAV)

Java keretrendszer telepítése itt.


NAV nyomtatványkitöltő program letöltés: Általános nyomtatványkitöltő program (ÁNYK)


Newer news items:
Older news items:

Utolsó frissítés: 2013 április 03. (szerda) 13:45