RSS
Adóbevallás 2013
2017. Mar. 26.
NAV adóbevallás 2012: elektronikus adóbevallás, bankkártyás fizetés, internetes ügyintézés

Adóbevallás - Adóbevallás 2012
Írta: Administrator   
2011 november 03. (csütörtök) 11:31

NAV adóbevallás 2012: elektronikus adóbevallás, bankkártyás fizetés, internetes ügyintézés - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) igyekszik megfelelni a 21. század elvárásainak, így folyamatosan fejlesztik internetes és elektronikus rendszereiket.

Még mindig a személyes ügyintézési mód a legkedveltebb az ügyfelek körében – mondta Dr. Papp István a NAV főigazgatója a szegedi sajtótájékoztatón, majd hozzátette: céljuk, hogy a hivatal emberközpontú és ügyfélbarát legyen, az ügyintézés pedig gyorsan történjen.

Egy felmérés szerint, az ügyfelek 51 százaléka személyesen, 30 százaléka telefonon, míg 15 százalék az interneten szeret kapcsolatba lépni a NAV-val.

Ezzel párhuzamosan elektronikus rendszereit is népszerűsítené a NAV, mivel az interneten benyújtott adóbevallások aránya még mindig alacsonynak mondható. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztik a honlapjukat, valamint az Általános Nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK), amely segítségével az interneten keresztül is bevallhatnak az állampolgárok. A program lényege, hogy az adózót egy útmutató segíti, mit és hova kell írni, emellett elvégzi a szükséges számításokat is, de ami talán a legjobb: a bevallás végén ellenőriz is, és jelzi a hiba helyét, valamint jellegét.

Dr. Papp István azt is elmondta: a magyar közigazgatásban egyedülálló a náluk működő Általános Tájékoztató Contact Center, amely nem egy szokványos call center, ahonnan továbbirányítják az ügyfeleket, itt ugyanis adószakértők veszik fel a telefont, és igyekeznek megoldani a felmerülő problémákat.

Mivel október 1-ig nagyon sokan nem újították meg jelszavukat az Ügyfélkapuhoz, december 1-je lett az új határidő. Az ügy hátterében az áll, hogy 2009-ben eltörölték a regisztráció ötéves érvényességi korlátját viszont bevezették a két évig érvényes jelszót, amely most többeknél lejárt, ezért meg kell újítani. (szegedcafe.hu)

Adóbevallás